Een hond adopteren

Een hond adopteren

 
Je wilt een rescuehond uit het buitenland of uit het asiel halen, waar moet je dan allemaal bij stilstaan en rekening mee houden? 
Liefde, geduld en routine is erg belangrijk en je komt er een heel eind mee. Maar dit is niet alles, er komt echt meer bij kijken! 

Vetrouwen

Hopelijk heb je een stichting of asiel gevonden die goed weet hoe ze jou en jouw rescue/asielhond moeten begeleiden de eerste weken. Een goede start is namelijk zoooo belangrijk! Van daaruit ga je bouwen. Als er dan iets niet soepel loopt, heb je de basis om op terug te vallen. En trust me, het zal heus wel eens fout kunnen gaan! Je kunt namelijk niet alle situaties van te voren voorspellen en er op voorbereid zijn. Je bent ten slotte ook nog mens… 

Tips voor honden die (langere tijd) in het dierenasiel in Nederland hebben gezeten of uit het buitenland komen. 

Stap 1.
Yes! Je rescuehond komt jouw kant op! Maar ‘helaas’, het is beter als er de eerste tijd géén visite langskomt. Jouw rescuehond moet eerst heel goed wennen aan zijn nieuwe thuis. Meer en langer dan een ‘gewone’ pup.
 
Stap 2.
Onderneem nog even zo min mogelijk. Ga dus ook nog niet erop uit naar drukke plekken en probeer je rondje buiten op rustige tijden te doen. De plek op zichzelf, de geuren en geluiden die er van nature zijn, zijn al spannend genoeg!

Stap 3.
Als je naar buiten gaat, denk dan (vooral in het begin) aan dubbel aanlijnen en een goed anti-ontsnappingstuigje. Laat deze eventueel thuis gewoon om, het aan en uitdoen ervaart jouw rescuehond wellicht als stressvol.

Stap 4.
Ergens is jouw rescuehond nog een pup. Alles is vreemd en nieuw, wellicht heeft hij zelfs trauma’s die verwerkt moeten worden, hij moet dus écht gesocialiseerd worden! Luisteren kent hij ook niet en dit moet geleerd worden. Gelijk naar een hondenschool raad ik niet aan, maar haal de hondenschool naar jou! Boek bijvoorbeeld een privéles aan huis in. De hondentrainer/coach komt naar jou en kan gelijk meekijken en denken in jullie thuissituatie. Deze kan tips geven en oefeningen met jullie samen doen. Zowel op socialisatie als gehoorzaamheidsvlak.

Stap 5.
Daarna kun je privélessen op de hondenschool boeken. Een nieuwe omgeving, maar trainen zonder al andere honden erbij. Plus heeft de trainer alle tijd voor jullie samen! Jouw rescuehond trainen is écht anders dan een andere ‘soort hond’!
 
Stap 6. 
Go with the flow. Houd je hond goed in de gaten, pas je tempo aan op de hond. Blijf wel in beweging. Doe elke dag iets, hoe klein ook. Als je een goede hondenschool/trainer hebt, zal deze aangeven wanneer je bijvoorbeeld groepslessen kunt gaan doen en/of andere hondensporten. Zelfvertrouwen is super belangrijk! Dus elke overwinning is er een. 
 

Begeleiding

Hondenschool Dogtraining Patricia biedt professionele en praktijkgerichte trainingen voor jou en je viervoeter.
 
·        Praktijkgerichte, actieve en uitdagende trainingen voor alle rassen en leeftijden.
·        Compacte groepen.
·        Gedragsconsulten (ook speciaal voor rescuehonden), puppyconsulten en privélessen.
·        Diverse verschillende actieve hondensporten.
·        Maandelijks diverse workshops.
·        Prachtige, unieke locatie in Etten-Leur en Rijen
·        Géén wachtlijsten, start vandaag! Boek direct je training in via ‘Boek je training’. 
 

👉  Instagram: Patricia_dogs
👉  TikTok: Dogtrainingpatricia
👉  Facebook: Patricia Jongenelen