Een puppy kopen

Een pup kopen

De meeste mensen gebruiken het internet om een fokker te vinden. Super makkelijk en je hebt snel informatie gevonden. Er wordt alleen geregeld geen duidelijke en/of eerlijke voorlichting gegeven over de bijbehorende karaktereigenschappen en behoeftes van dit ras, plus de reu en teef waarmee gefokt is. Daarom heeft Patricia van Dogtraining Patricia wat punten die je kunnen helpen in het aanschaffen van een pup/hond.

Wat kun jij doen, voordat je een pup/hond koopt?

 1. Welk ras vind jij leuk en waarom? Check ‘woef wijzer’ en/of www.eenhondvoormij.nl 
 2. Koop/download de rashonden gids en ga er eens goed voor zitten.
  Wist je dat er 10 rashondengroepen bestaan? Iedere rasgroep met specifieke karaktereigenschappen en behoeftes. 
 3. Check eens even welke voordelen er aan een rashond zitten! 
 4. Kun jij, als je de ras standaard leest, aan de behoefte voldoen en lijkt je dit leuk?
 5. Ga naar social media pagina’s en vraag wat rond naar consumenten met een dergelijke hond. Niet perse een fokker die graag zijn/haar honden verkoopt. 
 6. Je bent je ervan bewust dat een pup/hond geld, energie, toewijding, liefde en tijd kost! Geregeld mensen die een training te duur vinden of na 1 cursus het genoeg vinden! Neem dan dus géén pup/hond! A.d.h.v. het ras waar je voor kiest, zal je levenslang moeten trainen, omdat jouw ras dat nodig heeft. Op deze manier kan probleemgedrag voorkomen worden.

Wat kun jij doen als je een fokker hebt gevonden en waar moet je dan op letten?!

 1. Een fokker die o.a. actief met socialisatie bezig is, heeft maar een beperkt aantal nestjes per jaar.
 2. Check of de moederhond aanwezig is en je kan deze ook zien. De moederhond speelt namelijk een belangrijke rol de eerste weken van de pups. Plus kun je dan zien hoe de moederhond zich gedraagt en eruit ziet. Gezond? Vraag ook hoe vaak er gefokt wordt met deze teef? Ze mag in 12 maanden tijd maar één nestje krijgen en maximaal 5 nestjes in haar hele leven! Hoe oud is ze? Voor de 16 maanden mag een teef namelijk nog helemaal géén pups krijgen. Allemaal regels om de gezondheid van moederhond te beschermen.
 3. Je mag meerdere keren komen kijken en vragen stellen. In real life én telefonisch. Laat je niet afschepen met smoesjes!
 4. Reageren de pups ‘open’ als je op bezoek komt? Pups zijn tussen de 4 en 8 weken namelijk van nature erg nieuwsgierig en vriendelijk! Schrikken mag, maar herstellen ze snel?
 5. Zijn de pups gechipt en worden ze geregistreerd?
 6. Worden de pups geënt en/of getiterd?
 7. Koop/reserveer een pup als het goed voelt! Ook als de fokker samen met jou besluit welke pup ‘het beste past’, het moet voor jou goed voelen! Als het goed is zit er maar weinig verschil tussen de pups en zouden ze allemaal ’goed’ moeten zijn. 


Je mag Dogtraining Patricia altijd een berichtje sturen of bellen m.b.t. een nestje of een puppy die je op het oog hebt!

Wat kun je doen aan voorbereidingen als je een pup hebt uitgekozen en binnenkort thuis gaat verwelkomen ? 

Wij bieden een puppyconsult aan voor hondenbaasjes die binnenkort hun pup gaan verwelkomen thuis. 

 
👉  Instagram: Patricia_dogs
👉  TikTok: Dogtrainingpatricia
👉  Facebook: Patricia Jongenelen